Nieuwe kleinere iPad Pro is voorzien van Apple SIM, heeft slechts 2GB RAM geheugen en CPU is trager dan de iPad Pro

De onlangs geïntroduceerde 9,7-inch iPad Pro heeft ten opzichte van zijn grotere broer, of zus een aantal afwijkende kenmerken. Zo zit er in de nieuwe iPad Pro standaard een Apple SIM kaart ingebouwd op het moederbord. Hierdoor is het niet meer nodig om te prutsen met simkaartjes maar kan je eenvoudig een databundel van een provider aan je iPad koppelen. De ingebouwde Apple SIM brengt ook weer de klassieke simlock terug op de markt. Telecomproviders kunnen de Apple SIM in de nieuwe iPad Pro voorzien van een netwerk lock zodat de iPad alleen op een bepaald netwerk werkt. Als je de nieuwe iPad Pro via Apple koopt dan is hij standaard simlock-vrij en te gebruiken via alle netwerken. Meer over de Apple SIM kan je hier lezen.

Nieuw is ook dat de 9,7-inch iPad Pro geen 4GB RAM geheugen aan boord heeft maar 2GB. Dit blijkt uit een Geekbench meting waar ook te zien is dat de A9X processor iets minder krachtig is (2,16GHz) dan de grotere iPad Pro met een snelheid van 2,25GHz.

De nieuwe iPad Pro heeft ook een betere 12 megapixel camera aan boord die 4k-video kan registreren en zoals we bij de introductie al schreven een TrueTone display die de kleurtemperatuur kan aanpassen aan het omgevingslicht.

De nieuwe iPad Pro is vanaf volgende maand te koop vanaf €689
iPad Pro