Nieuwe iPad Air ziet eruit als de oude maar heeft wel A8 chip en 8 megapixel camera

Apple start deze maand met de productie van de volgende generatie iPad Air. De massaproductie van display componenten vangt aan vanaf begin volgende week. De massaproductie van de camera sensors en A8 processors start in juli. Het design van de zesde generatie iPad is vrijwel hetzelfde als zijn voorganger en het display blijft een resolutie houden van 2048 x 1536 pixels.

De iPad Air krijgt wel een snellere A8 processor die niet alleen zuiniger met energie omgaat maar ook krachtiger is dan zijn voorganger. Deze A8 chip zal je vanaf september ook aantreffen in de iPhone 6.

De camera op de achterkant gaat van 5 naar 8 megapixels en krijgt vermoedelijk net zo’n camera als nu in de iPhone 5s zit. De camera op de voorkant gaat van 1.2 megapixels naar 1.5 megapixels. Dat lijkt een kleine verbetering maar dat is genoeg voor FaceTime gesprekken en Photo Booth selfies.

In de geruchten van vandaag lezen we niets over de Touch ID maar het zou vreemd zijn als dat niet standaard in de volgende generatie iPad Air zit.

Het is niet duidelijk wanneer de verkoop van de nieuwe iPad Air van start gaat maar aangezien sommige electronicaketens nu al stunten met de “oude” iPad Air kan dat niet heel lang meer duren.

iPad Air

ETNews via 9to5Mac