Nieuwe Hongaarse Grondwet wordt volledig geschreven op een iPad

De nieuwe Hongaarse Grondwet wordt volledig opgesteld op een iPad, dit maakte Jozsef Szajer, lid van het Europese Parlement eerder deze week bekend zijn blog. Volgens de parlementariër zal Steve Jobs blij zijn als hij hoort dat de Hongaren de nieuwe Grondwet op de iPad van Szajer schrijven. De Hongaren hebben ook een primeur met de eerste Grondwet die geheel op een iPad is opgesteld. Grootste voordeel van de iPad voor Jozsef Szajer is dat hij niet eerst minuten lang moet wachten totdat de iPad is opgestart, zoals bij een laptop maar dat hij meteen kan gaan schrijven als hij de iPad aan zet. Hij neemt de iPad en dus ook de nieuwe Grondwet overal mee naar toe en kan op elke locatie verder gaan met het stuk, een wonder volgens de politicus.

Steve Jobs will surely be happy when he gets word that Hungary’s new constitution is being written on an iPad, actually my iPad. The best is I don’t have to wait for minutes to turn it on, like with a normal laptop. I can open it anywhere and can take advantage of every minute. It’s a miracle!

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft tot april om de Grondwet goed te keuren. Twee van de drie oppositiepartijen in het parlement boycotten het constitutionele proces maar dat ligt niet aan de iPad. De coalitiepartners hebben een tweederde parlementaire meerderheid, genoeg om de grondwet zonder oppositie goed te keuren.

Bron: Bloomberg