Nieuwe geruchten over de volgende generatie iPad

Uit de lijstjes en enquêtes die we de afgelopen tijd zijn tegengekomen blijkt dat de iPad een van de meest populaire kerstgeschenken is. De eindejaarsuitkeringen en gratificaties zullen veel gebruikt worden voor de aankoop van een iPad. Als de rook van oud en nieuw is opgetrokken gaat Apple eind januari de volgende generatie iPad introduceren. Dat klinkt vreemd als je net een iPad hebt gekocht in december maar het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat er een nieuwe iPad te koop zal zijn in het eerste kwartaal van 2011.

We merken dat ook aan de geruchten over de nieuwe iPad die de komende tijd alleen maar zullen toenemen. Volgens de laatste geruchten zal de iPad dunner worden dan het huidige model en worden gemaakt uit één stuk vergelijkbaar met het unibody design van de MacBooks.

“The new iPad is thinner than the existing model and is essentially made from one piece of metal.”

Het 3G model van de volgende generatie iPad zal een world mode krijgen zodat de iPad op alle telecom netwerken gebruikt kan worden. Voordeel voor Apple is dat ze op die manier maar een “3G” model hoeven te maken die GSM en CDMA ondersteunt.

De Amerikaanse telecom provider Verizon heeft een CDMA netwerk waar de huidige iPad niet op werkt. Gebruikers van het Verizon netwerk maken op dit moment massaal gebruik van een MiFi en een WiFi-oly iPad. De nieuwe iPad zal volgens een analist worden voorzien van een Qualcomm multimode CDMA-GSM chip die werkt op meerdere netwerken, lees AT&T en Verizon.