Nieuwe geruchten over iPad met Facetime camera

Apple is in een vergevorderd stadium met met testen van een iPad met een camera op de voorkant met ondersteuning voor Facetime gesprekken volgens een bericht op AppleInsider. De release van de iPad met camera zal in het eerste kwartaal van 2011 zijn maar er zijn ook geruchten dat Apple alles op alles zet om de nieuwe iPad nog voor de feestdagen in de winkel te krijgen.

De eerste generatie iPad’s verschenen eind april in de Verenigde Staten in de Apple Stores na de introductie in januari 2010. De iPad was in Nederland vervolgens pas in juli te koop. Apple hanteert met de meeste producten een jaarlijkse upgrade cyclus maar met de komst van veel Tablets van andere fabrikanten zou dit gerucht wel eens waar kunnen zijn.

In november gaat Apple de iOS 4.2 software update lanceren voor de iPad, iPhone en de iPod touch. Vanaf die update werken alle iDevices met iOS 4.2. Of Apple in november nog een media event gaat houden voor de introductie van een nieuwe iPad met Facetime camera en de iOS 4.2 update is op dit moment nog onduidelijk.

In augustus verschenen de eerste geruchten over een iPad met Facetime camera.