Nieuw gerucht: iPad is vanaf 26 maart te koop

Zo lang Apple zelf niet bekend maakt wanneer de start van de verkoop van de iPad begint, blijven er geruchten verschijnen over een mogelijke start datum van de iPad verkoop. Volgens bronnen van de Examiner krijgen medwerkers van de Apple Stores vanaf 10 maart training voor het gebruik van de iPad. Vanaf 15 maart starten de grote Amerikaanse televisie netwerken met het uitzenden van iPad TV-commercials en de verkoop van de iPad zal beginnen op vrijdag 26 maart. De datum is overigens niet nieuw want die verscheen eerder ook al op de website van AppAdvice.

Traditioneel lanceert Apple in de Verenigde Staten nieuwe iPhones en iPods altijd op vrijdag. Gebaseerd op die gedachte is het logisch dat er geruchten verschijnen met vrijdag 26 maart als officiële start van de iPad verkoop. Steve Jobs kondigde op 27 januari al aan dat de iPad na 60 dagen wereldwijd te koop zou zijn.

In Nederland en België blijft het vooralsnog onduidelijk wanneer de iPad officieel te koop zal zijn. Amerikanen die voor de Apple Stores gaan kamperen om als een van de eerste een iPad te kunnen bemachtigen krijgen volgens het bericht een speciaal geschenk van Apple.