News Corp komt binnenkort met nieuwe iPad editie

News Corp gaat een binnenkort een nationale krant lanceren in de VS die alleen zal verschijnen op tablets zoals de iPad. Dit vertelde de zoon van Rupert Murdoch gisteren tegen Reuters. De iPad is zeer geschikt voor nieuwe journalistiek doordat er gebruik gemaakt kan worden van interactieve mogelijkheden. In eerste instantie zal de krant alleen in de Verenigde Staten verschijnen. Later deze maand volgt een persconferentie waar Murdoch meer zal zal vertellen over de krant.

Dit nieuws is vandaag te lezen op veel websites maar is eigenlijk geen nieuws. Reuters heeft kennelijk gemist dat Rupert Murdoch in augustus al bekend maakte dat er dit jaar een nieuwe krant zou verschijnen voor de iPad met de werktitel Daily Planet. Grappig is ook dat News Corp het zelf geen krant wil noemen en op de werkvloer praat over een digitaal magazine. Het zou ook heel goed kunnen dat News Corp nog iets heel nieuws gaat brengen.

Uitgever News Corp is een van de grootste Amerikaanse voorstanders van betaald nieuws en is sinds dit jaar aan het experimenteren met nieuws achter een paywall.