Nederlandse providers hebben nog geen Micro Simkaarten

Over een dag of vijf zullen in Nederland de eerste geïmporteerde 3G iPads opduiken. Als je naar je telecom provider belt voor een Micro Simkaart heb je alleen een probleem. Ze zijn op dit moment nog niet te leveren. Dit blijkt uit een belronde van CNet langs de Nederlandse telecom providers. Geen van de providers loopt echt warm voor het nieuwe formaat wat Apple met de iPad 3G heeft geïntroduceerd. Ook de volgende generatie iPhone gaat mogelijk gebruik maken van de Micro Sim.

Micro-sim is de opvolger van de mini-simkaart die op dit moment in alle gsm-toestellen zit. Het enige verschil is de grootte. De afmetingen van een gewone simkaart zijn 15 bij 25 millimeter, een micro-sim is slechts 12 bij 15 millimeter.

De reacties van de telecom providers op een rij:

Telfort:

“Wij hebben nog geen micro-simkaarten op voorraad en ook nog geen plannen om deze op korte termijn te introduceren.”

KPN en T-Mobile:

Een soortgelijke uitleg. Ze hebben de nieuwe simkaarten nog niet, maar naargelang er toestellen voor verschijnen, zullen ze de ontwikkelingen volgen.

Vodafone:

geeft geen antwoord op de vraag van CNet.

Volgens The European Telecommunications Standards Institute (ETSI), die de micro SIM kaart bedacht heeft is er niets aan de hand en kan je een gewone simkaart bijknippen tot het formaat van een Micro Simkaart. Afgezien van het plastic rond de chip is de micro SIM kaart identiek aan een normale simkaart. Met wat hulp van een nagelschaartje zou je dus elke simkaart in de iPad kunnen gebruiken.