Nederlandse handelaren en boefjes zetten iPad 2 massaal te koop

Volgens Businessweek zijn er afgelopen vrijdag tijdens de start van de verkoop van de iPad 2 in Amerika veel handelaren geweest die een iPad 2 hebben gekocht voor verkoop op de grijze markt. Dat is vooral terug te zien op eBay waar inmiddels al een 64GB Wi-Fi-only iPad 2 te koop staat voor een vraagprijs van $4000. Daar gaat vast wel een goed gevulde Oliesjeik op bieden maar tussen de advertenties ook veel iPads 2 die alleen te gebruiken zijn op het Verizon netwerk en onbruikbaar zijn in Nederland en België. Let daar dus op als je via eBay koopt.

Ook op onze Nederlandse eBay, Marktplaats worden de iPads 2 al massaal aangeboden. Nadeel is wel dat je dan in ieder geval 100% kans hebt om te worden opgelicht. Wij zagen nu al tientallen advertenties van oplichters met prijzen waarvoor je in Amerika nog niet eens een iPad 2 kan kopen. Veel van de advertenties komen voor een leek soms heel betrouwbaar over maar je moet niet vreemd opkijken dat als je geld overmaakt je nooit meer iets hoort. Veel van de advertenties zijn tegenwoordig ook voorzien van een foto van een iPhone of iPad met een papiertje waar de naam van de verkoper te zien is. Die foto is vaak afkomstig van eBay of een andere buitenlandse website en de naam bij de advertentie is gewoon overgenomen van de buitenlandse foto. Lijkt echt maar vaak 100% garantie om het geld wat je overmaakt voorgoed kwijt te raken.

Het is tegenwoordig op Marktplaats ook mode dat als je een iPad of iPhone bij iemand gaat ophalen je terug komt zonder geld, iPad of iPhone en blij mag zijn als je s’avonds nog kan eten met tanden. Mocht je het niet 100% vertrouwen dan spreek je gewoon met de verkoper in de hal van het plaatselijke politie bureau af. Veel van de boefjes haken dan al meteen af. Probleem met Marktplaats is en blijft dat je soms geluk hebt maar vaak ook niet. Voor de aankoop van een iPad 2 kan je beter even wachten tot 25 maart.

Als eerlijke verkoper moet je trouwens ook uitkijken want bij de meeste advertenties zijn gewoon de adres gegevens te zien op straatniveau. Ideaal voor boefjes die dan de spulletjes even bij je komen afhalen, al dan niet met doorgeladen pistool hoorden wij onlangs nog van iemand die aan huis geïmporteerde iPhones 4 verkocht.

Ebay info via: 9 to 5 Mac