Nederlander gebruikt iPad slechts 1 uur per dag

Uitgever Sanoma heeft een onderzoek gehouden onder 5500 Nederlandse iPad-gebruikers. Daaruit blijkt dat de iPad gemiddeld één uur per dag wordt gebruikt. 94% van de iPad eigenaren gebruikt de iPad meerdere malen per dag en dan het liefst thuis op de bank. 67% gebruikt de iPad ook bij het ochtendritueel en 59% in bed voor het slapen gaan. 52% van de ondervraagden gebruikt de iPad als hij of zij ergens op moet wachten en 25% neemt de iPad altijd mee bij een toiletbezoek.

Slechts 16 procent gebruikt de iPad voor zakelijke doeleinden. 42% gebruikt de iPad wel eens voor het werk om notities te maken en presentaties te geven.

De meest gebruikte functies waar men de iPad voor gebruikt zijn nieuws lezen, surfen en e-mailen. Daarna volgen spelletjes, video’s en foto’s bekijken en het lezen van tijdschriften of boeken. Voor Twitter en Facebook gebruik scoort de iPad laag maar de Twitter app voor de iPad blijkt volgens het onderzoek wel favoriet te zijn. Uit het onderzoek blijkt ook zoals wij ook na de introductie van de iPad concludeerden dat de iPad vooral geschikt is voor mediaconsumptie.

In vergelijking met internationaal onderzoek naar het gebruik van de iPad blijkt dat ook in Nederland, 89% van de gebruikers man is, tussen de 35 en 54 jaar en hoog opgeleid.

Volgens het onderzoek zijn de meestgebruikte applicaties voor de iPad: NU.nl, webbrowser Safari, Mail, Twitter en de Telegraaf. Het onderzoek is gedaan door de uitgever van Nu.nl. Hoezo onafhankelijk onderzoek?

Bron: Nu.nl