MobileMac review: Smarter Stand is essentieel voor gebruikers van een Smart Cover of Smart Case

De Smarter Stand voor de iPad van ontwerper Dotan Saguy ( Saguy Product Design) is in juni 2012 geïntroduceerd als design project op de website Kickstarter.com. Via deze website kunnen designers en uitvinders hun uitvindingen introduceren en via crowdfunding proberen te verwezenlijken. Bij de Smarter Stand was dat niet zo’n probleem omdat al gauw bleek uit de donaties dat het een succesvol product zou worden. Doel was om $10,000 te verzamelen aan donaties om het project te starten. Dit is uiteindelijk 15x zoveel geworden.

SmarterStand1

Via ShopiPad.nl ontvingen we een doosje met 3 Smarter Stand clips en de bijbehorende nonslippads. Ideaal voor gebruikers van een iPad met Smart Cover of Smart Case omdat je met de Smarter Stand clips je iPad nu op zijn minst in 3 extra standen kan zetten.

SmarterStand2

In de verpakking tref je 3 Smarter Stand clips aan, 3 non-slip pads van rubber een gebruiksaanwijzing plus een waarschuwing als je gebruik maakt van een Smart Cover van leer. De Smarter Stand clips laten afdrukken achter op het leer en dat kan je voorkomen door met een nagelvijltje de clips iets te modificeren.

SmarterStand3

De Smarter Stand clips zijn gemaakt van plastic en de “anti slip” pads van rubber (polyurethaan) met een 3M sticker.

SmarterStand4

De “anti slip” pad van rubber plak je aan de linkerzijde van de iPad om wegglijden te voorkomen. De twee Smarter Stand clips plaats je op je Smart Cover of Smart Case.

SmarterStand5

Door het gebruik van de clips heb je in totaal 5 standen waaronder een hoek van 33° en 45 graden. Als je een iPad vaak gebruik om te schrijven in combinatie met een BlueTooth toetsenbord dan is de Smarter Stand ideaal.

SmarterStand6

Lagere hoeken zijn ook mogelijk voor als je geen gebruik maakt van een los toetsenbord en dan is het ook niet nodig om een pad op je iPad te plakken.

SmarterStand7

De Smarter Stand clips zijn ook te gebruiken met de Smart Cover van een iPad mini maar door het kleine formaat zal je merken dat de cover met clips niet echt lekker meer aansluit. Na gebruik moet je ze dus verwijderen.

SmarterStand8

De Smarter Stand clips kan je in 3 standen verschuiven om verschillende standen te creëren. Het gebruik van de anti slip sticker komt een beetje knullig over maar de 3M sticker laat geen lijmresten achter. Als je een Smart Case gebruikt is het overigens niet nodig om een sticker op je iPad te plakken omdat het polyurethaan van de case uitglijden van je iPad al tegen gaat. Als je een iPad 2, 3 of 4 gebruikt met een Smart Cover of Smart Case zijn de Smarter Stand clips erg handig. Voor de iPad mini zijn ze minder geschikt omdat de  Smart Cover te klein en te dun is ten opzichte van de grotere Smart Covers die ook meer vlakken heeft om de clips te bevestigen.

De Smarter Stand clips zijn te bestellen via ShopiPad.nl en kosten €19,95 Bovendien geeft ShopiPad.nl tijdelijk 50% korting op Smart Cases.
Meer informatie over de Smarter Stand kan je hier vinden.

SmarterStand9