Marktplaats verwijdert iPad advertenties in opdracht van Apple

Remco van USA2YOU stuurde ons zojuist een bericht dat Apple maatregelen heeft genomen om de grijze import van iPads tegen te gaan uit de Verenigde Staten. Zo zijn er inmiddels binnen een dag zo’n 300 advertenties van marktplaats.nl verdwenen (1.3 miljoen bezoekers per dag) waar iPads te koop worden aangeboden. Adverteerders die een iPad te koop aanbieden op Marktplaats ontvangen het onderstaande bericht van Marktplaats:

Met het alleenrecht van Apple om de iPad te mogen distribueren is het niet toegestaan om een iPad te koop aan te bieden die je in de Verenigde Staten hebt gekocht – hiermee pleeg je inbreuk op het distributierecht.

In feite is op dit moment iedere iPad die op Marktplaats te koop wordt aangeboden geimporteerd uit Amerika. Gisteren waren er nog 750 advertenties met het woord iPad in de titel en nu zijn er nog 460.

Mocht je een iPad willen kopen dan kan dat nog steeds via USA2YOU ;)

Morgen gaat ook de verkoop van de iPad in o.a. Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië van start en Remco van USA2YOU en wij zijn benieuwd hoe de advocaten van Apple, twobirds.com omgaan met de iPads die via deze landen op Marktplaats verschijnen. Het intellectuele eigendom is dan namelijk niet van toepassing, omdat deze iPads via een reguliere distributeur in het economisch verkeer zijn gebracht.

Remco van USA2YOU bedankt voor de tip!