Marktaandeel iPad stijgt door komst van kleinere 9.7-inch iPad Pro

Volgens marktonderzoeker IDC worden er steeds minder tablets met een verwijderbaar toetsenbord verkocht. Er is ook een categorie die het wel goed doet en dat zijn de tablets die kleiner zijn dan 8-inch. Ze worden soms al verkocht voor minder dan $125 en zijn erg populair onder kinderen.

Volgens IDC zijn er in 2015 zo’n 207 miljoen tablets verscheept, dat aantal zal dit jaar afnemen tot zo’n 187 miljoen tablets. Ook in 2017 zal het aantal verkochte tablets nog verder afnemen en zelfs in 2020 zal het aantal verkochte tablets uit 2015 niet meer worden geëvenaard. Tablets met een verwijderbaar toetsenbord hebben nu een marktaandeel van 16% op de markt, in 2020 zal dat 31% van de markt zijn.

Tot slot heeft IDC deze week de prognose over de verkoop van de iPad uit maart bijgesteld, mede door de verkoop van de 9.7-inch iPad Pro waarvoor je ook een afneembaar toetsenbord kan kopen. In maart was het Apple aandeel van alle verkochte tablets voor dit jaar volgens IDC 28% maar nu staat de teller al op 38%.

Zoals we al eerder schreven zijn er weinig mensen die hun tablet zoals de iPad updaten, dat komt omdat ze vaak jaren lang goed genoeg zijn. Daardoor heeft inmiddels vrijwel iedereen een tablet in huis die al enkele jaren oud is. Bij Apple weten ze dat inmiddels ook en proberen ze via software updates je iPad zo traag te maken dat je wel moet updaten.
iPad Pro