Maak van je iPad een laptop

Er is een nieuwe bluetooth case opgedoken met toetsenbord die je iPad de functionaliteit geeft van een laptop. Voordat hardware op de Amerikaanse markt mag worden toegelaten moet het eerst worden goedgekeurd door de U.S. Federal Communications Commission. Na goedkeuring zet deze Amerikaanse instantie de documenten inclusief goedkeuringsnummer en foto’s direct online en daarom zijn de gegevens ook meteen uitgelekt. Doordat de nieuwe case voorzien is van een bluetooth toetsenbord die draadloos verbinding maakt met de iPad moest de commissie eerst goedkeuring geven.

De case is gemaakt door Paoluy Silicone Technology Co., Ltd uit China en de BL-BKB76 iPad case zal binnenkort op de Amerikaanse markt verschijnen. Ook in Engeland zijn gegevens opgedoken van de case met de beschrijving “KeyCase iPad Folio with Integrated Bluetooth Keyboard” en een prijs van £59.95 en dat is iets minder dan 75 euro.

In de handleiding van het product staat dat het toetsenbord een standby tijd heeft van 100 dagen en dat je er 90 uur mee kan werken. In Engeland is de beschrijving iets minder positief en gaat men uit van een gebruiksduur van 45 uur. Het opladen van de accu kan met de lader van een iPad en duurt zo’n 4 uur. Na gebruik klap je het toetsenbord tegen het scherm van je iPad en heb je een case om de iPad in te vervoeren of op te bergen.