Maak van een Mini Sim een Micro Simkaart voor de iPad 3G

Als je een iPad 3G hebt besteld dan is er op dit moment een probleem. Er is nog geen een Nederlandse telecom provider die de Micro Simkaartjes kan leveren. Je kan dit eenvoudig oplossen door van een normale simkaart een Micro Sim te maken. Het verschil tussen een Mini Sim en de nieuwe Micro Sim die Apple gebruikt voor de iPad 3G is alleen het formaat van het simkaartje. De Miro Sim is 12mm x 15mm en een normale simkaart is 15mm x 25mm.

Het modificeren van een gewone simkaart naar een Micro Simkaart is vrij eenvoudig. Met een markeer pen, liniaal, Stanleymes, nagelvijl en wat geduld zou het moeten lukken en ihackintosh heeft al instructies gemaakt om van een Mini Sim een Micro Sim te maken.

Om problemen te voorkomen is het slim om eerst te oefenen met een oude simkaart.

Met een liniaal en de markeerpen zet je de markeringen (12mm x 15mm) op de simkaart. Met het Stanleymes snijd je de simkaart bij. Dit is eventueel ook te doen met een goede (nagel)schaar. Oneffenheden zijn met een nagelvijl bij te werken.

Nadeel is wel dat je de sim alleen nog maar kan gebruiken in je iPad 3G en mogelijk ook in de vierde generatie iPhone die Apple binnenkort gaat lanceren. Als je al een abonnement hebt kan je bij de meeste providers een duo simkaart aanvragen. Je krijgt dan 2 nieuwe simkaarten met hetzelfde nummer die je niet tegelijkertijd kan gebruiken. Je stopt een simkaart in je GSM en de andere knip je bij voor gebruik in je iPad 3G. Op dit moment zijn er ook veel aantrekkelijke pre-paid data simkaarten te koop die je ook kan gebruiken in je iPad. Let er wel op dat de iPad 3G veel meer data genereert dan bijvoorbeeld een iPhone.