Maak eenvoudig een storyboard met je iPad via Storyboards premium

Storyboards Premium is een nieuwe applicatie voor de iPad waarmee je eenvoudig storyboards kan maken. In de applicatie zitten veel elementen die je kan gebruiken in je storyboard zonder dat je daarvoor ooit zelf een tekening voor hoeft te maken. Via een paar eenvoudige handelingen kies je personages, rekwisieten en combineer je foto’s van een locatie uit de fotobibliotheek van je iPad tot virtuele scènes. Alle rekwisieten en personen zijn te vergroten of te verkleinen en de hoek en de kijkrichting van de personen en rekwisieten zijn eenvoudig te wijzigen. Hoe het werkt zie je in de onderstaande video.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=_Q2hlC6c_2Y’]

Storyboards premium is op dit moment in de aanbieding en is een leuke applicatie om een storyboard mee te maken. Hieronder een korte introductie van de (on)mogelijkheden.

Na het openen van Storyboards Premium kies je het kader, 4:3, 16:9 etc en geef je het storyboard een naam. Daarna begin je met je eerste scène en je eerste shot en voeg je personen, rekwisieten en een achtergrond toe.

Via de Library voeg je een man, vrouw, kind toe. Als je op het personage klikt verschijnt het menu waar je de positie van het persoon en de oriëntatie kan wijzigen. In het menu kan je ook kiezen tussen in welke houding de persoon moet staan, liggen, zitten e.d en kies je een hoofd met bruin, blond, kort of lang haar, met bril of zonder. Via outfit verander je de kleding van ondergoed (naakt mag niet van Apple) tot casual, een rok of een pak.

In het menu van Storyboards premium zit ook een optie om met verschillende lagen (layers) te werken. Je personen en rekwisieten staan op de voorgrond en een achtergrond kies je uit je fotobibliotheek. De scène kan je ook voorzien van tekst met aantekeningen, pijltjes om richtingen aan te geven en een kader. Als je een nieuwe scène maakt voor het volgende shot krijg je automatisch een kopie van het eerste shot zodat je eenvoudig een vervolg scène kan maken van je eerste shot, maar je kan ook kiezen voor een geheel blanco pagina voor een nieuwe gebeurtenis op bijvoorbeeld een andere locatie. Als je een fout maakt zijn een of meerdere shots ook eenvoudig te wissen.

Als het storyboard klaar is kan je het delen via e-mail, als PDF naar je iTunes bibliotheek sturen, printen of opslaan als foto in je fotobibliotheek. Via een menu krijg je een optie met het gewenste pagina formaat te zien, een shot per pagina, 2, 4 of 6 per pagina. Aantekeningen die je hebt gemaakt kan je eventueel weg laten.

Storyboard premium werkt prettig maar het renderen van afbeeldingen duurt soms enkele seconden. In de applicatie zitten de basis elementen voor het maken van een eenvoudig storyboard. Via de website van de software ontwikkelaar, Tamajii kan je tegen betaling aanvullende afbeeldingen of personages laten maken. Wat goed is aan Storyboard premium is dat je personages of elementen in je shot onscherp kan maken zodat je enige diepte in een shot kan verwerken of de nadruk op iets kan leggen. Wat wij missen zijn nog meer rekwisieten en personen en de mogelijkheid om zelf elementen toe te voegen aan de applicatie via bijvoorbeeld PNG of Photoshop bestanden.

Storyboards Premium is ter introductie te koop voor slechts € 11,99 via de App Store.