Leveranciers van Apple treffen voorbereidingen voor de massaproductie van de 7 inch iPad

Vanmorgen vroeg schreven we dat Bloomberg wist te melden dat Apple in oktober een 7 inch iPad gaat lanceren met de toevoeging dat dit meer dan een gerucht was en dat de mainstream media dit bericht nu ook snel zouden overnemen. The Wall Street Journal willen we niet bombarderen tot massa medium maar feit is wel dat de krant goede connecties heeft met Apple. Met name als het gaat om het gecontroleerde “lekken” van berichten die rechtstreeks afkomstig zijn vanuit Cupertino.

Vandaag verscheen de bevestiging van het Bloomberg gerucht op de website van The Wall Street Journal met de toevoeging dat leveranciers zich aan het voorbereiden zijn op de massaproductie van de 7 inch iPad.

Apple Inc.’s component suppliers in Asia are preparing for mass production in September of a tablet computer with a smaller screen than the iPad, people familiar with the situation said, suggesting a launch for the device is near.

The Wall Street Journal wist in februari 2012 overigens al te melden dat Apple een kleinere iPad aan het testen was. Daring Fireball’s John Gruber omschreef in een podcast in april van dit jaar ook de kleinere iPad die Apple volgens hem aan het testen was:

“What I do know is that they have one in the lab, a 7.85″ iPad that runs at 1024 x 768. And it’s just like the 9.7-inch iPad shrunk down a little bit. The apps wouldn’t need to be redesigned or recompiled to work on it — it’s just the iPad smaller.

We zijn zeer benieuwd en de lancering van een kleinere goedkope 7 inch iPad zal waarschijnlijk het einde betekenen voor de Google Nexus 7, Microsoft’s Surface, Amazon’s Kindle Fire en Samsung’s 7-inch Galaxy Tab.