Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden mogen iPad gebruiken tijdens debat

Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden mogen vanaf volgend jaar smartphones en iPads meenemen tijdens de vergaderingen. Er is wel een voorwaarde de gadgets moeten op stil staan en ze mogen niet worden gebruikt om bijvoorbeeld te twitteren volgens de woordvoerder van John Boehner, de toekomstige Republikeinse voorzitter van het Huis.

Voordeel is dat de leden een iPad kunnen gebruiken tijdens hun inbreng en informatie kunnen vergaren via ambtenaren die relevant is tijdens een betoog. Door gebruik te maken van een iPad is het ook niet meer nodig om alle stukken uit te printen die nodig zijn voor debatten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

There are two ways of looking at the development. On the one hand, the change could allow lawmakers the kind of instant access to information that would help their decision-making. Their advisers could send them important messages even as they speak. And, especially with the iPad’s bigger screen, lawmakers could abandon the paper copies of bills in favor of electronic versions.

Bron: The New York Times