Lancering iPad eind deze maand loopt mogelijk vertraging op

Een analist van Canaccord Adams heeft vandaag slecht nieuws, de iPad lancering zou wel eens een maand uitgesteld kunnen worden. Door een “manufacturing bottleneck” loopt de productie van de iPad ernstige vertraging op waardoor de lancering van de iPad niet eind deze maand zal zijn maar mogelijk pas een maand later in april.

Door een niet nader¬†gespecificeerd probleem bij de fabrikant van de iPad’s, Hon Hai Precision, zullen er bij de lancering in de Verenigde Staten maar 300.000 WiFi iPads beschikbaar zijn. Eerder is er een schatting gemaakt dat Apple 1 miljoen iPads zou gaan leveren bij de introductie in de VS. De vertraging in de productie zal waarschijnlijk ook invloed hebben op de introductie van de 3G iPad. Het is mogelijk dat gezien het beperkte aantal de lancering eind deze maand zal worden uitgesteld tot april. Of de lancering van de iPad in Nederland ook vertraging gaat oplopen is onduidelijk.

Of de productie problemen te maken hebben met een groot aantal zieke werknemers van de Chinese Wintek fabriek waar de touchscreens voor de iPad worden geproduceerd is onduidelijk. 62 medewerkers van de Chinese Wintek fabriek zijn vorige week ziek geworden nadat ze in aanraking waren gekomen met chemische stoffen. van de 62 zijn er 41 opgenomen in een ziekenhuis.

Bron: CNN Apple 2.0