Laat Apple toch stiekem een 7-inch iPad bouwen?

Volgens Steve Jobs komt er geen 7-inch iPad maar volgens persbureau Reuters werkt Apple toch aan een kleinere iPad met ingebouwde camera’s en zou de mini-iPad al begin volgend te koop zijn. Deze informatie is afkomstig van leveranciers van onderdelen in Asië.

De lancering van een kleinere 7-inch iPad zou het spectrum van de beschikbare Mac producten in het bestaande Apple portofolio vergroten en het marktaandeel kunnen versterken. De lancering van de kleinere “7-inch” iPad zou al in het eerste kwartaal van 2011 moeten plaatsvinden.

In oktober liet Steve Jobs nog weten dat hij geen hoge verwachtigen had van een 7-inch iPad:

” 7-inch tablets are going to be dead on arrival.”

Volgens Jobs is het 7-inch formaat te klein voor een tablet en heeft een goede tablet een minimaal formaat van 10 inch. Het formaat van een 7 inch iPad is zo’n 45% kleiner dan de 10 inch iPad en ongeschikt voor een goede game, multimedia en werk beleving.

“We don’t think you can make a great tablet with a seven-inch screen, because it can’t express the software very well. Apple thinks a 10-inch screen is the minimum.”

Volgens analisten heeft Jobs die uitspraken gedaan om de concurrentie op het verkeerde been te zetten. Zo verklaarde Jobs ooit dat het onzinnig zou zijn om video te kijken op een iPod.

Bron: Reuters