Krijgt de iPad 2 een behuizing van carbon fiber?

Eerder doken er al patent aanvragen op waaruit blijkt dat Apple plannen heeft om de achterkant van één van de toekomstige iPhones te maken van carbon fiber. Het voordeel is dat het gewicht laag is en dat het zeer stevig is. Nadeel is wel dat de productie van carbon fiber duur is.

Vorig jaar in november dook er ook een patentaanvraag op waaruit blijkt dat de volgende generatie iPad wel eens een achterkant zou kunnen krijgen van carbon fiber. Nadeel van de huidige iPad is dat de metalen achterkant vrij zwaar is en carbon fiber zou dat gewicht wel eens kunnen verminderen met zo’n 60%. De doorlaatbaarheid van het 3G en WiFi signaal wat nu achter het plastic Apple logo zit zou door carbon fiber ook beter moeten worden.

Vandaag dook het gerucht opnieuw op via Daring Fireball’s John Gruber, hij denkt dat er 50% kans is dat de iPad 2 een body krijgt van carbon fiber. 50% omdat hij het gerucht niet uit eerste hand heeft vernomen maar via een tweederangs bron die ook onzeker was over de betrouwbaarheid van het gerucht.

I could publish things I’m only half-sure about, like the iPad 2 switching from aluminum to a lightweight high-strength carbon fiber body, but I don’t, because I’m only half-sure and I’ve only heard about it from second-hand sources who themselves are unsure about it.

Speculaties en geruchten over een behuizing van carbon fiber zijn er al langer, in 2008 was er een gerucht dat Apple de body van de MacBook Air van carbon fiber zou gaan maken en er zijn wel eens prototypes van de iPad 2 gezien met een behuizing van carbon fiber. Slechts een experiment of zien we aanstaande woensdag een iPad 2 met een carbon fiber body?