John Gruber: Apple test een 7.85-inch iPad die mogelijk al op de WWDC keynote te zien is

Geruchten over een kleinere 7 inch iPad zijn er al sinds 2010 maar als Apple-kenner John Gruber van Daring Fireball dit gerucht gaat bevestigen tijdens een podcast voor The Talk Show is het meer dan een gerucht.

Volgens recente geruchten komt Apple dit jaar al met een  7.85-inch iPad op de markt maar zover wil Gruber niet gaan maar hij sluit ook niet uit dat de 7.85-inch iPad dit jaar al te zien is op de WWDC (jaarlijkse bijeenkomst voor Mac en iOS software ontwikkelaars) in juni. Gruber weet in ieder geval te melden dat de kleinere iPad al in het test lab op de Apple Campus in Cupertino ligt en wij hopen naast de nieuwe iPhone dan ook een kleinere (portable) iPad (mini) te zien.

De kleinere iPad zou de concurrentie moeten aangaan met de succesvolle Kindle Fire van Amazon. Daarbij zijn er ook geruchten dat Google dit jaar met een kleinere tablet op de markt komt. Copycat Samsung heeft al enige tijd de 7 inch Samsung Galaxy Tab, ideaal voor onderweg maar van plastic en er draait Android op.