JAM – studiokwaliteit gitaar input voor je iPad, iPhone of Mac

Vanaf vrijdag 11 maart zal GarageBand ook te koop zijn voor de iPad zodat je weer op een geheel nieuwe manier audio kan opnemen met een iPad. De iPad 2 heeft dezelfde ingebouwde microfoon als de eerste generatie iPad maar die microfoon is niet best. Als je echt audio op een hoge kwaliteit wil opnemen dan heb je daarvoor Apogee’s JAM voor nodig. Met de JAM krijg je studiokwaliteit input voor iOS devices en het is ook compatible met een Mac.

Op het iPad 2 Event afgelopen woensdag was de JAM ook te zien toen er een gitaar op de iPad 2 was aangesloten. JAM is een instrument voorversterker met maximaal 40dB gain. Groot voordeel is dat je op studiokwaliteit niveau werkt en dat er een gain draaiknop aan de zijkant van de JAM zit waarmee je eenvoudig het level kan aanpassen.

De JAM is ontworpen met de gitarist in het achterhoofd, maar werkt ook met andere apparaten die gebruik kunnen maken van de ¼ inch ingang. Het apparaat is geoptimaliseerd voor gebruik met een gitaar maar voorzien van een automatische “Soft Limit” zodat je de hoogste kwaliteit kan bereiken. Op de JAM zit eenmulticolor status-LED, Blauw geeft aan dat het apparaat is ingeschakeld, maar nog niet klaar voor gebruik, Groen geeft aan dat de JAM klaar is om op te nemen en Rood geeft aan dat het opname niveau te hoog is.

De JAM kan ook gebruikt worden met een Mac via de USB-poort waardoor het een multifunctionele voorversterker is. Apogee’s JAM is vanaf deze maand te koop voor $99 Meer informatie via : Apogee Electronics

Bron: ModMyi