iSight camera Macbook past in uitsparing iPad frame

n reserve onderdelen die een Amerikaans bedrijf heeft ontvangen voor de iPad is goed te zien dat de iPad een uitsparing heeft voor een ingebouwde iSight camera. Waarom die er nu niet in zit is onduidelijk maar dit gebeurde vorig jaar ook al met de iPod Touch. In die onderdelen zit ook een uitsparing voor een camera. Alleen zat er geen camera in de iPod Touch tijdens de lancering van het nieuwe model. Net als bij de iPad lancering. Het lijkt erop dat Apple onderdelen alvast voorbereid op extra functies die later eventueel aan de hardware toegevoegd kunnen worden. Mogeliijk om extra productie kosten te besparen.

Mission Repair heeft de ontdekking gedaan na de ontvangst van een lading reserve onderdelen voor de iPad. In het iPad frame zit een uitsparing voor een camera. Deze identieke uitsparing zit ook in de Unibody Macbook en op die plek hoort de iSight camera. Mission Repair heeft de iSight camera voor de Macbook in de uitsparing van de iPad behuizing gedaan en de lens, ambient light sensor en de LED passen precies.

Volgens een betrouwbaar gerucht in de Wall Street Journal zou er in de iPad ook een camera zitten die het gezicht van de gebruiker zou kunnen herkennen. In dat bericht stond ook dat het onduidelijk was of de camera ook tijdens de lancering ook in de iPad zou zitten.

Bron: AppleInsider