Is de 7 inch iPad al vanaf augustus te koop?

Afgelopen week viel het me op dat mensen in het openbaar vervoer maar ook in het vliegtuig nogal ongemakkelijk op een iPad werken, lezen, spelletjes spelen of gewoon een video kijken. Een iPhone is onderweg gewoon handiger in gebruik maar een 7 inch iPad zou voor veel reizigers een uitkomst zijn. Volgens Jobs is een 7 inch iPad niets omdat het kleinere display afbreuk zou doen aan het gebruiksgemak van de iPad. Omdat Jobs zich voornamelijk verplaatste in de onderstaande Mercedes-Benz SL55 AMG kunnen we wel voorzichtig stellen dat, dat toch een inschattingsfout is geweest.

Gelukkig zijn er constant geruchten over een 7 inch iPad die Apple dit jaar (hopelijk) gaat introduceren maar de vraag is nog steeds of de huidige directie van Apple het 7 inch iPad verbod van Jobs één jaar na zijn dood al durft te overrulen. Dat het formaat van een 7 inch tablet kan zorgen voor succes heeft Amazon al bewezen met de populaire Kindle en Samsung in mindere mate met de Galaxy Tab.

Deze week dook er weer een gerucht op over de 7 inch iPad van Apple en die ligt volgens de bronnen van DigiTimes al in augustus in de winkel. Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) gaat volgens het bericht de 7 inch iPad produceren. In het artikel staat ook dat de volgende generatie iPhone, de iPhone 5 vanaf september te koop is en dat Apple nog dit jaar in het vierde kwartaal met een nieuwe 10 inch iPad op de markt komt. Dat laatste lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.