iPads te koop….

De afgelopen dagen zijn we redelijk gespammed door bedrijven die iPads verkopen en op ons blog willen adverteren en vooral de vraag of wij er een stukje over willen schrijven. Als we antwoorden dat we dat niet doen krijgen we weer een reactie dat we dat ook hebben gedaan voor iPhone Service Point. Dat is waar maar dat is niet een bedrijf wat even snel op een blauwe maandag ineens iPads gaat verkopen omdat daar snel en eenvoudig geld mee te verdienen is. Daarbij zijn wij niet commercieel en willen we niet verbonden zijn aan adverteerders.

Bij de lancering van de eerste iPhone in de Verenigde Staten zijn er in Nederland en België veel mensen hun geld kwijt geraakt aan bedrijven die de iPhone verkochten. Sommigen konden het niet waar maken en zijn vertrokken met het geld, wat vooraf overgemaakt moest worden. Dat waren er niet tientallen maar enkele duizenden. Dat is voor ons ook aanleiding om er geen aandacht aan te besteden.

Dat Apple waarschijnlijk pas in de zomer de iPad in Nederland gaat lanceren is vervelend maar bedenk je ook dat er op dit moment nog weinig content voor de iPad verkrijgbaar is. De Apps stromen mondjesmaat de App Store binnen en er is nog geen Nederlands boek te koop via de iBook Store. Als je per se een iPad wil hebben, heb dan geduld en ga niet vooraf geld overmaken naar mensen via marktplaats of bedrijven die niet kent. Als je een iPad koopt handel dan in persoon. Er zitten vast wel eerlijke verkopers tussen maar de grote vraag is wie?

Wij willen best optreden als “tussenpersoon” zoals we ook gedaan hebben met USA2YOU zodat je er zeker van bent dat je ook een iPad ontvangt maar dan natuurlijk niet voor woekerprijzen. Goedkoopste optie op dit moment is nog steeds om een iPad te importeren vanuit de VS. Eind mei is de iPad ook in o.a. Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje te koop en dan zal de vraagprijs van de iPad ook dalen.

Ideeën om mensen voor een redelijk bedrag aan een iPad te helpen zijn altijd welkom. Daar willen we ons (zonder dat wij er iets aan verdienen) ook best voor inzetten.