iPad zorgt soms voor allergische reactie die lijkt op nikkelalergie

Apple’s iPad veroorzaakt vooralsnog op onverklaarbare wijze allergische reacties bij sommige kinderen. Dit blijkt uit een bericht in The Washington Post die het weer heeft overgenomen uit het medische tijdschrift Pediatrics medical journal.

Het artikel gaat over een 11-jarige jongen die mogelijk allergisch is voor nikkel wat verwerkt is in de metalen behuizing van een iPad. Naarmate hij meer gebruik maakt van de iPad neemt de allergische reactie toe die zich uit in uitslag. Traditionele behandeling van de nikkel (iPad) allergie heeft bij de jongen geen resultaat.

His skin tested positive for nickel, one of the most common allergy-inducing metals, and doctors traced it back to an iPad he had used with increasing frequency the past six months. The iPad tested positive for nickel as well, according to the report.

Artsen gaven de jongen het advies om een Smart Case te gebruiken om de allergie te voorkomen. De case voorkomt het direct contact met de metalen behuizing van de iPad. Sinds hij de Smart Case gebruikt en geen direct contact meer heeft met de behuizing van de iPad is de allergische reactie afgenomen. Volgens the Associated Press is er een lichte stijging van nikkelalergie onder kinderen. 25% van de kinderen die getest worden zijn positief, tien jaar geleden was dat percentage nog 17%.

Nikkelalergie is niet bijzonder en komt vaak voor. De afgelopen jaren zijn er steeds vaker meldingen van mensen die uitslag krijgen door het gebruik van electronica. Onlangs was er nog een vrouw die uitslag kreeg door het metaal van haar iPhone. De oorzaak van nikkelalergie komt vaak door sieraden, piercings, horlogebandjes van metaal, gespen van riemen, brillen, sleutels en gereedschap van metaal. Apple wil niet in het openbaar reageren op dit soort berichten.

retina iPad mini