iPad wederom nummer 1 in J.D. Power and Associates betrouwbaarheidsonderzoek

Net als in 2012 blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek van het Amerikaanse J.D. Power & Associates dat de iPad nog steeds het meest betrouwbaar is en de beste gebruikservaring weet te leveren. Apple’s iPad scoorde 836 van de 1000 punten en staat daarmee op nummer 1 (among the best met rating 5) als beste tablet. Na de iPad weet geen één tablet uit het onderzoek rating 5 of 4 te halen. Amazon staat met rating 3 (gemiddeld) op de tweede plaats. Samsung en Asus staan op op plaats 4 en 5 maar halen nog wel rating 3. Acer is blijkbaar niet zo best en haalt de laagste score in het  klanttevredenheidsonderzoek van het Amerikaanse J.D. Power & Associates.

De beste tablets volgens consumenten uit het J.D. Power onderzoek:

  1. Apple – 836 rating: 5
  2. Amazon – 829 rating 3
  3. Study Average – 828 rating 3
  4. Samsung – 822 rating 3
  5. Asus – 818 rating 3
  6. Acer – 784 rating 2

Power Circle Ratings Legend:
5 – Among the best
4 – Better than most
3 – About average
2 – The rest

Het onderzoek peilt vooral gebruikers die hun tablet 1 jaar of minder in bezit hebben. Performance was het meest belangrijk voor de gebruikers, gevolgd door gebruiksgemak, styling en design, features en kosten. De iPad scoort voor het tweede jaar op rij een nummer 1 notering.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 51% van de tablet gebruikers hun tablet deelt met ten minste één ander persoon maar er zijn ook gezinnen die met 4 personen met een tablet werken. Dat delen met meer gebruikers zorgt ook voor een hogere score van het gebruiksgemak. Tablet gebruikers die ook een i of (smart) Phone hebben browsen 36% meer op het web via hun tablet dan via een smartphone.

jdawards