iPad was gisteren even populairder dan Mona Lisa

De rij voor de Franse Apple Store in de Carroussel du Louvre, onder het gelijknamige museum, was gisteren groter dan voor het museum. Vlak na opening van de Apple Store stonden er veel Fransen voor de deur die een iPad probeerden te bemachtigen.

In Switzerland stonden er honderden mensen in de rij om een iPad te kopen. Sommige mensen hebben 12 uur moeten wachten om een felbegeerde iPad in handen te krijgen.

Dezelfde drukte was te zien bij de Duitse Apple Stores:

Ook in Italië enorme rijen voor de Apple Stores…

en bij de Italiaanse Premium Resellers:

De belangstelling voor de iPad in Europa is groot. In de meeste Europese landen kost het 16GB instap iPad model met allen WiFi 499 euro, in Spanje kost dezelfde iPad 479 euro maar in Groot-Brittannië is de iPad iets duurder en kost 506 euro.

Het is nu ook handiger om zelf een iPad te importeren tijdens een weekend tripje naar onze Oosterburen, Frankrijk of Engeland. Het is wel verstandig om eerst contact op te nemen met de Apple Store of de Premium Reseller waar je de iPad wil gaan kopen. De kans is groot dat net zoals in Amerika de eerste voorraad iPads zeer snel zijn uitverkocht. Het reserveren bij Premium Resellers is vaak geen probleem horen wij via de eerste berichten. Apple Stores doen daar soms iets moeilijker over maar dat schijnt ook geen probleem te zijn. Vanaf juli zijn ze uiteindelijk ook in Nederland te koop maar wij schatten in dat de echte Apple fans dan inmiddels allemaal wel voorzien zijn van een iPad.