iPad voor zakelijk gebruik

Apple heeft een nieuwe pagina toegevoegd aan de iPad sectie op de website. Met de titel iPad in Business hoopt Apple dat de iPad ook gebruikt zal worden voor zakelijk gebruik. Een aantal functies die nu ook al op de iPhone aanwezig ondersteund de iPad ook.

De iPad werkt standaard met Microsoft Exchange Server 2003 of 2007. Je kan eenvoudig push email, kalender en contact personen synchroniseren met een zakelijke server. Naast Exchange is er ondersteuning voor open standaarden en een IMAP mail server, iCal en Oracle Beehive.

De iPad maakt gebruik van veilige data encryptie en mocht er iets mis gaan dan is er een remote wipe functie. De configuratie door een IT afdeling is eenvoudig doordat er gebruik gemaakt kan worden van profielen die eventueel ook op afstand te installeren zijn. In de profielen zitten VPN, email, draadloos netwerk, en wachtwoord gegevens. Netwerk communicatie is beveiligd met standaard ondersteuning voor Cisco IPSec VPN, WPA2 zakelijk Wi-Fi gebruik , en SSL/TLS. IT afdelingen kunnen iPads eenvoudig beveiligen zodat er alleen toegang is tot zakelijke gegevens via Exchange en VPN.

iWork

De office versie van Apple voor de iPad heet iWork en is op dit moment nog alleen te koop in de Amerikaanse App Store. Met iWork kan je eenvoudig documenten, presentaties of spreadsheets maken. De iWork Apps Keynote, Pages, en Numbers zijn los te koop voor $9.99 in de App Store.

iPad Apps

op dit moment is het zakelijk aanbod van iPad App nog beperkt maar de iPhone Apps werken al op de iPad, wel in een lagere resolutie maar het aanbod zal snel groeien. Zakelijke gebruikers zullen voorlopig genoeg hebben aan mail en de iWorks Apps.

iPad-accessoires

het iPad Keyboard Dock zal het meest populaire accessoire zijn onder zakelijke gebruikers. Met het Keyboard Dock kun je je iPad aan een toetsenbord koppelen en meteen opladen.

Meer informatie: Apple