iPad vanaf 24 april te koop in Europa maar niet in Nederland

Wanneer de iPad officieel in Nederland te koop zal zijn is nog steeds onduidelijk. Volgens een gerucht mogen Apple Store medewerkers in Canada vanaf 24 april geen verlofdagen opnemen, en dat zou de lanceerdatum kunnen zijn van de iPad in Canada en mogelijk ook in overige landen zoals Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en Engeland.

In Europa moet elk Apple hoofdkantoor bij Apple in Cupertino aangeven hoeveel iPads er geleverd moeten worden. Het aantal moeten ze schatten via voorinschrijvingen. Apple Duitsland heeft 75.000 iPads in Cupertino besteld, terwijl er vraag blijkt te zijn naar 250.000 iPads. Apple Duitsland is na Engeland de grootste afnemer van Apple producten in Europa. De enorme belangstelling voor de iPad bij onze oosterburen zal uiteindelijk ook invloed hebben op de lanceerdatum in Nederland. De verwachting is dat Apple deze week bekend gaat maken wanneer de iPad in Duitsland zal worden verkocht.

Ondertussen zijn de Fransen ook druk aan het speculeren over de prijs van de iPad want ook die is ook nog steeds niet bekend gemaakt voor Europa. Volgens de laatste informatie gaat de goedkoopste iPad in Frankrijk € 459 kosten. Eerder lekte er een prijs uit van €549 via een Duitse website maar die prijs kan je niet overnemen omdat het om een import bedrijf gaat die handelt in iPhones en iPads. De prijzen die ze daar hanteren zijn altijd hoger dan de marktprijs.

De Amerikaanse pre-orders zijn 3 weken voor de lancering van aanstaande zaterdag begonnen en het zou ons niets verbazen als Apple een dezer dagen in Europa begint met het verzamelen van de pre-orders.

Amerikanen krijgen na de iPad lancering van aanstaande zaterdag de volgende lading op 12 april weer binnen. Ze zijn nu even uitverkocht en dat zullen we de komende maanden nog vaak gaan horen.