iPad steeds populairder bij vrouwen

Yahoo! kijkt via statistieken regelmatig met wat voor computers, smartphones e.d. men de Yahoo! websites bezoekt. Op die manier houden ze ook het aantal bezoekers bij die via een iPad een bezoek brengt aan de Yahoo! websites en is ook zichtbaar of het om een mannelijke of vrouwelijke iPad gebruiker gaat en vanuit welk land de website is bezocht. Uit eerder onderzoek van Yahoo! bleek al dat de meeste iPad gebruikers man zijn in de leeftijdscategorie van 35 tot 44 jaar. Uit de laatste peilingen van Yahoo! blijkt dat de vrouwelijke iPad bezoekers in opkomst zijn. De verhouding is gewijzigd van 2:1 naar 3:2.

In het buitenland hebben de vrouwen een aandeel van 39%. In de Verenigde Staten is dit aantal hoger met 49% en ligt het aandeel manlijke en vrouwelijke iPad gebruikers bijna gelijk.

Sinds 28 mei is de iPad in 9 andere landen te koop buiten de Verenigde Staten en was het voor Yahoo! nu ook mogelijk om de eerste trends te spotten in de bezoeken aan de website vanuit het buitenland. De getallen zijn vergelijkbaar met Amerika maar in Japan zijn er aanzienlijk meer manlijke iPad gebruikers te vinden.

Ook internationaal is de leeftijd-categorie iPad gebruikers tussen 35 en 44 jaar het grootst en onder de 20 jaar zijn er nog weinig iPad gebruikers te vinden.

Bron: Yahoo Mobile Blog