iPad Pro kan je ook gebruiken als kassa en mogelijk vervangt een USB-C-connector de Lightning connector

Uit een uitlekte ontwerptekening van de iPad Pro kunnen we opmaken dat Apple nog steeds werkt aan een iPad Pro met een 12.9-inch display. Het is onduidelijk wanneer deze iPad te koop zal zijn maar het ligt voor de hand dat we de grotere iPad in september voor het eerst zullen zien. De iPad met de werknaam “iPad Pro” krijgt NFC aan boord. Waarschijnlijk niet om er tap-to-pay betalingen mee uit te voeren maar om ze te ontvangen. De iPad Pro kan op die manier kassa’s vervangen en Apple Pay betalingen ontvangen.

Er waren al geruchten over een stylus voor de iPad Pro en die zien we nu opnieuw opduiken. Nieuw is wel dat het touchscreen drukgevoelig is en samen met de Bluetooth stylus dezelfde Force Touch technologie gebruikt als in de nieuwe MacBook en in de Apple Watch. Hard drukken geeft een dik lijntje en zacht een dun streepje. Deze technologie zal je vanaf de herfst aantreffen in alle nieuwe iOS hardware en dus ook in de volgende generatie iPhone.

Nieuw is ook dat de iPad Pro gebruik gaat maken van USB-C input en het ligt voor de hand dat die daarmee dan ook de Lightning connector vervangt. Zeker is dat allerminst want er zijn eerder afbeeldingen opgedoken waar zowel een uitsparing voor een USB-C poort te zien was als een Lightning connector. Op de onderstaande ontwerptekening van de 12.9-inch iPad Pro zit overigens maar één aansluiting aan de onderkant.
iPad Pro