iPad pandemie lijkt minder dan vorig jaar

Veel Apple fans konden vandaag de nieuwe iPad kopen. In De Apple Stores in Parijs, New York, Singapore, Tokyo, Sydney, Londen maar ook dichter bij huis bij de Apple Stores en retailers bij onze Oosterburen.

Vannacht stonden er al kleine rijtjes met Nederlanders voor de Apple Stores in Hamburg, Frankfurt, München, Oberhausen etc. Opvallend was dat er s’nachts in Oberhausen van de 40 wachtende mensen 35 Nederlanders in de rij stonden.

De vraag naar de iPad in New York lijkt in vergelijking met vorig jaar iets minder te zijn. Toen stonden er 1,190 mensen in de rij voor het vlaggenschip in Manhattan. Ditmaal waren er minder dan 750 personen die in de rij stonden voor de nieuwe iPad.

Walmart mocht als eerste in de Verenigde Staten de iPad verkopen maar Apple medewerkers deden daar nogal lacherig over omdat ze per winkel maar 10 stuks van elk model op voorraad hadden. Hierbij een tweet van Apple medewerker Garry Allen.

Als je volgende week vrijdag op 23 maart een iPad wil bemachtigen is het dus verstandig om bijtijds te gaan kamperen voor de Amsterdamse Apple Store. In de rij staan bij een Nederlandse Apple Retailer lijkt ons gezien de bovenstaande tweet en de voorraad van vorig jaar redelijk kansloos… Tenzij je bij de eerste 10 personen in de rij staat.