iPad nu al populairder dan eerste iPhone

Volgens analisten gaat de teller van het aantal pre-orders, een week na de start van de iPad voorverkoop vandaag over de 400.000 heen. Om nu te zeggen dat de iPad populairder is dan de eerste iPhone in 2007 is nog wat prematuur maar Apple is hard onderweg om het iPhone verkoop record uit 2007 te breken. Apple verkocht toen in de Verenigde Staten binnen 3 maanden 1.2 miljoen iPhones. Als de (voor) verkoop zo doorgaat dan haalt de iPad makkelijk de eerste generatie iPhone in.

Volgens een bericht in The Wall Street Journal is Apple drie weken voor de start van de verkoop en de uitlevering van de pre-orders nog druk bezig om zoveel mogelijk content aan te kunnen bieden voor de iPad. Zo is Apple in gesprek met de grote Amerikaanse televisie stations voor verkoop van programma’s op de iPad. Probleem is dat Apple de televisie netwerken nog moet overtuigen om de prijs van de content te verlagen en dat schijnt nog niet zo eenvoudig te zijn.

Alle tijd die daar in gaat zitten zou Apple moeten besteden aan de contacten met kranten, tijdschriften en uitgevers. Het zal een race tegen de klok worden om zoveel mogelijk content aan te kunnen bieden voor de iPad.