iPad nieuws updates

Vanwege griep de afgelopen dagen geen updates. Hierbij een update met interessante berichten van de afgelopen dagen.

iPad release Europa voor de tweede keer uitgesteld

Op 9 april liet Steve Jobs weten dat de voorbereidingen voor de release van de iPad eind april in Europa nog steeds op schema zou liggen. Nog geen week later liet Apple op 14 april via een persbericht weten dat de iPad pas eind mei in Europa te koop zal zijn vanwege de overweldigende vraag in de Verenigde Staten. Dit is de tweede keer dat Steve Jobs een datum noemt waarop de iPad te koop zal zijn die niet klopt. Eerder was dat bij de introductie van de iPad in januari.

De Europese prijs voor de iPad gaat Apple op 10 mei bekend maken. In Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en Engeland is de iPad eind mei te koop. Wanneer de iPad officieel in Nederland te koop zal zijn is nog steeds niet duidelijk.

Intertoys verkoopt 16GB iPad

Op de website van speelgoedwinkel Intertoys was afgelopen donderdag de 16GB iPad voor 700 euro te bestellen. De iPads waren dezelfde dag uitverkocht waardoor de Intertoys actie meer lijkt op een publiciteitsstunt.

iPad garantie

nu er massaal iPads worden geïmporteerd vanuit Amerika is het goed om te weten dat de garantievoorwaarden van de iPad vergelijkbaar zijn met die van de iPhone. Het komt er op neer dat je alleen garantie hebt in het land van aankoop. Kortom als je Amerikaanse iPad kapot gaat zal je hem moeten terug sturen naar de Verenigde Staten om een beroep te doen op garantie.

iPad verboden in Israël

de iPad mag niet verkocht en ingevoerd worden in Israël. Volgens het Israëlische ministerie van Communicatie omdat de gebruikte WiFi technologie in de iPad niet is toegestaan in Israël. Mocht je daar op vakantie gaan kan je, je iPad ook beter thuis laten. De afgelopen week zijn er al tientallen iPads in beslag genomen op de internationale luchthaven van Tel Aviv.

In Israël zijn ze sowieso niet zo gek op Apple producten. Vorig jaar schoot de Israëlische douane nog een Macbook dood van een Amerikaanse studente. Volgens de autoriteiten kwam haar bagage voor de gevolgde procedure in aanmerking.

iSight in volgende iPad?

Veel mensen klagen nog steeds over het ontbreken van een camera op de voorkant van de iPad. Dat je daarmee alleen een plaatje van een plafond kan schieten ontgaat de meeste waarschijnlijk. Apple is nu op zoek naar een Camera Engineer voor de afdeling iPad Media die moet gaan onderzoeken waar de camera nu precies moet komen in de volgende generatie van de iPad.

iPad ook voor katten

Op YouTube verscheen deze week een video van een kat die met een iPad aan het spelen is:

Printen met een iPad

Direct printen via een iPad is nog niet mogelijk maar daar is nu een oplossing voor gevonden.