iPad niet geschikt voor gebruik in de zon

Een aantal iPad gebruikers heeft problemen met een overhitte iPad. Vooral bij gebruik buiten in de zon krijg je na een uur gebruik spontaan een melding dat de iPad eerst moet afkoelen. Op het beeldscherm verschijnt de melding:

“iPad needs to cool down before you can use it”

Sommige iPad gebruikers krijgen deze melding al na 10 minuten. In de iPad gebruiksaanwijzing staat dat je een iPad kan gebruiken tussen 0° en 35° C. Bij mooi weer kom je al gauw boven de 35° C en de aluminium achterkant van de iPad is ook niet echt handig bij gebruik in de zon. Dit zou er voor kunnen zorgen dat de iPad snel opwarmt.

De 16GB iPad heeft ook minder opslag capaciteit dan een iPhone. De iPad heeft geen 16GB opslag capaciteit maar 14.02GB. Een 16GB iPhone heeft 14.64GB Dat is 620MB minder opslag dan een iPhone.

Tot slot zijn er veel klachten over de ontvangst van de WiFi op een iPad. Wat veel gebruikers opvalt is dat het bereik minder is dan bijvoorbeeld een iPhone of een Macbook. Ook valt bij sommige gebruikers de WiFi verbinding spontaan uit. Het zou kunnen dat Apple dit gedaan heeft om het gebruik van de accu te sparen. Meestal kunnen dit soort problemen worden opgelost via een firmware update.