iPad mini ziet eruit als een grote iPod touch

Dat Apple op 12 september een nieuwe iPhone gaat lanceren en een nieuwe iPod is geen nieuws meer. Zelfs het ontwerp van de zesde generatie iPhone is geen verassing meer. Vreemd genoeg is er nog steeds weinig uitgelekt van de iPad mini die Apple mogelijk ook op 12 september gaat lanceren. Op de onderstaande foto’s zie je twee verschillende behuizingen die gemaakt zijn voor een imitatie iPad of voor de echte?

9to5Mac heeft de afgelopen weken meerdere tips gekregen van bronnen die voorheen enige voorkennis hadden van toekomstige producten van Apple. Die bronnen zeggen allemaal dat de Mini-iPad eruit ziet als een grote iPod touch. Hieronder zie je een vergelijking tussen de Nexus 7 van Google en een mockup van de iPad mini volgens de laatste geruchten.

Wat opvalt is dat de twee verticale randen dunner zijn in portret mode. Toeval of niet maar Daring Fireball’s, John Gruber komt vandaag nog met informatie die deze geruchten deels bevestigen. Naast de geruchten over de iPad mini via de Amerikaanse blogs heeft o.a. de New York Times al min of meer bevestigd dat Apple dit jaar een 7,85 inch iPad gaat lanceren. Niet zomaar een gerucht maar een gecontroleerd lek aan de krant via Apple volgens ingewijden.

Voor de New York Times schreven Bloomberg en The Wall Street Journal al over de komst van de 7 inch iPad mini. Volgende maand weten we of de iPad mini ook echt bestaat.