iPad is vooral handig voor spelletjes, zoeken naar informatie en email

Uit Admob onderzoek van Google blijkt dat tablets voornamelijk gebruikt worden om games te spelen. Van de 1400 Amerikaanse tablet eigenaren speelt 84% games, 71% zoekt naar gegevens op internet, 74% mailt, 61% volgt de laatste nieuws ontwikkelingen met een tablet, meer dan de helft van de tablet gebruikers (56%) gebruikt een tablet voor sociale netwerken, 51% luistert naar muziek en kijkt video’s en 46% leest Ebooks op een tablet maar dat zullen voornamelijk de Kindle gebruikers zijn.

Uit het onderzoek blijkt niet welk percentage eigenaar is van een iPad maar aangezien de iPad een marktaandeel heeft van 90% kunnen we er vanuit gaan dat eigenaren van een iPad hem voornamelijk gebruiken voor ontspanning thuis. 82% gebruikt de tablet thuis en slechts 11% neemt een tablet onderweg mee en nog eens 7% gebruikt een tablet op het werk.

1 op de 3 eigenaren van een tablet gebruikt hem meer dan dat hij naar televisie kijkt en bij 28% heeft de tablet de computer vervangen en 50% gebruikt de tablet meer dan een PC of Mac. 69% gebruikt de tablet vooral doordeweeks en 31% in het weekend. Opvallend is ook dat de tablets de nodige nachtrust verstoren, 62% gebruikt s’nachts een tablet en 38% overdag.