iPad is een van de top innovaties van het jaar volgens Time Magazine

Time Magazine heeft een lijst gepubliceerd met de top 50 beste uitvindingen van 2010. De iPad staat bovenaan de lijst. In het artikel is te lezen dat de iPad niet echt gezien moet worden als een nieuwe uitvinding maar meer als de wedergeboorte van een product wat min of meer al uitgestorven was.

De eerste tablet computers zijn al midden jaren 80 op de markt verschenen. De iPad is een follow-up op de minder populaire Microsoft tablet pc’s. Apple heeft de tablet opnieuw uitgevonden en gebruik gemaakt van nieuwe technieken. Ze hebben niet een PC in een tablet gestopt zonder toetsenbord maar iets geheel nieuws bedacht wat eenvoudig te bedienen is via je vingers volgens Time.

Drie van de zes beste uitvindingen in de top zes van de technologie sectie hebben naast de iPad ook met iOS te maken. De Flipboard applicatie die updates van Facebook, Twitter, en RSS feeds via een magazine layout kan weergeven staat in de lijst maar ook de Square credit card lezer voor de iPhone, iPad, iPod touch en de Android is een van de top innovaties van het jaar.