iPad importeren vanuit de VS is niet eenvoudig

Bij het importeren of de aankoop van een iPad blijkt er bij sommigen toch het e.e.a. mis te gaan. Voor wie niet regelmatig ons MobileMac blog bezoekt hierbij een artikel wat wij vanmiddag plaatsten om verdere teleurstellingen bij de aankoop van een iPad te voorkomen.

Op de dag dat de pre-orders van de iPad in de Verenigde Staten zijn gestart kregen we op ons MobileMac blog al veel berichten dat het niet mogelijk was om een iPad te bestellen via een doorstuurservice: “We do not ship to Freight Forwarders, Therefore your order has been cancelled”, was de reactie die Apple stuurde naar mensen die een iPad probeerden te bestellen vanuit Nederland.

Toch zijn er nog steeds veel mensen die alsnog een iPad via een doorstuurdienst proberen te bestellen. De afgelopen week verschenen er op het Tweakers forum steeds meer berichten dat bestellingen van een iPad zijn geannuleerd. Diensten als MyUS, en Borderlinx blijken geen goede optie te zijn. Bestellingen via een personal Shopper via Shipito.com zijn ook geen succes. Ook op de website van MacFan verscheen gisteren een bericht dat het doorsturen van een iPad vanuit de VS geen succes is. Nederlandse iPad fans die twee weken geleden een iPad hebben besteld kregen tot gisteren nog annuleringen van Apple via e-mail binnen.

Voor de start van de voorverkoop hebben wij hier al voor gewaarschuwd. Als je een iPad wil bemachtigen zonder problemen lees dan onze import tips.

Ondertussen zien wij ook steeds meer iPad aanbiedingen via websites en advertenties op Marktplaats waar je vanaf volgende week een iPad kan kopen. Vaak tegen veel te hoge prijzen en onder condities die niet normaal zijn. Als je gebruik maakt van zo’n “import” service of een handelaar via Marktplaats handel dan in persoon en maak niet van tevoren geld over. Bij de lancering van de eerste en tweede generatie iPhone zijn veel mensen in Nederland en België al op deze manier hun geld kwijt geraakt.

Apple heeft nog steeds geen leverdatum bekend gemaakt voor Nederland en België. Over een week op 3 april is de iPad te koop in de VS en eind april in Italië, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Wat je als Europeaan moet gaan betalen voor een iPad is ook nog niet duidelijk.