iPad gebruikt als studio licht voor fotoshoot

Jesse Rosten bedacht als eerste dat je een iPad ook aan het dashboard van je auto kan monteren met Velcro klitteband, van zijn idee maakte Apple zelfs een videoclip. Dat Rosten nog meer creatieve oplossingen heeft bedacht zal geen verassing zijn, daarnaast is hij in het dagelijks leven ook nog fotograaf en filmmaker. Voor een fotoshoot heeft hij 9 iPads geleend van vrienden en monteerde ze per 3 stuks met metalen clips op houten plankjes.

Omdat het iPad beeldscherm zeer helder licht geeft (1/60, f1.4 at ISO800 van ongeveer een halve meter) wilde Rosten een fotoshoot maken door alleen gebruik te maken van iPads. Met de 3 planken met per plank 3 iPads wist hij foto’s te maken met zacht en diffuus licht. Het aantal van 9 iPads was precies genoeg om een model goed uit te lichten en meer iPads geven ook geen hogere lichtopbrengst.

Volgens Rosten was het leuk om een keer te proberen maar zijn gewone studio lampen natuurlijk beter, goedkoper en hebben een hogere lichtopbrengst. Hieronder een video impressie van het experiment van Rosten.

iPad Photoshoot from Jesse Rosten on Vimeo.

Bron: Macstories