iPad domineert tablet webverkeer in de Verenigde Staten en Microsoft Surface is de nieuwe Zune

Uit een data-analyse van bezoekersgegevens en advertenties van reclamebureau Chitika blijkt dat de iPad in de Verenigde Staten het tablet webverkeer domineert met 79%. Het aandeel is wel 7% gedaald sinds de laatste meting in december.

Het aandeel Amazon’s Kindle Fire HD webverkeer groeide met 3% en staat nu op 7.5%. Het webverkeer via een Samsung’s Galaxy Tab steeg de laatste week van december 1.5 % tot 4.39%.

Webverkeer via Microsoft’s Surface was bijna niet meetbaar met 0.4% en was zelfs nog minder dan RIM’s geflopte BlackBerry PlayBook. Het lijkt er dus op dat de Microsoft Surface nog niet echt is aangeslagen in de Verenigde Staten. Aardig detail is ook dat de vrouw van Microsoft oprichter Bill Gates vandaag liet weten op BBC radio 4 dat hun kinderen geen Apple producten mogen hebben:

Asked whether her two daughters and son had asked for an iPod, she replied “of course they ask”. “But they get Windows technology,” she added. “The wealth from our family came from Microsoft so why would we invest in a competitor?”

De kinderen van Gates vroegen een iPod voor de kerst maar in huize Gates is dat verboden. Daar weten ze vast ook al dat de Surface de nieuwe Zune is….

ipadmini