iPad concurrent Samsung Galaxy TAB in oktober te koop

Vandaag was de officiele lancering van de Samsung Galaxy Tab op de technologiebeurs IFA in Berlijn. De TAB met een 7 inch multitouch scherm moet de strijd aangaan met een toekomstige Apple iPad met een 7 inch beeldscherm en natuurlijk met de huidige. Wat Samsung al heeft gewonnen in die strijd is de introductie van de Galaxy TAB want de 7 inch iPad bestaat vooralsnog alleen nog in het geruchten circuit. Wat bijzonder is aan de TAB is dat je er ook mee kan bellen en dat de TAB al vanaf oktober in de winkel ligt.

De TAB is niet alleen kleiner dan de iPad maar ook een stuk lichter met zijn 380 gram. De iPad weegt 700 gram en daarmee is de TAB toch al zo’n 320 gram lichter dan de iPad en meer portable dan de iPad. De TAB heeft ook de mogelijkheid om te bellen, foto’s te maken (3 megapixel), videobellen en de oplslag van data is eenvoudig uit te breiden via goedkope SD-kaartjes tot 32GB. Dat zijn ook precies de punten die volgens veel mensen op de iPad ontbreken en onmisbaar zijn. De accu van de TAB gaat minder lang mee dan die van de iPad maar dat komt vooral omdat de TAB ook kleiner is dan de iPad en minder ruimte heeft voor een grote accu. In de Galaxy TAB zit een 4.000 mAh accu waarmee je 7 uur video kan kijken en heeft een 1 GHz processor aan boord.

De Samsung Galaxy TAB werkt met het Google Android 2.2. besturingssysteem. Nadeel is dat Google inmiddels werkt aan een 3.0 versie die specifiek geschikt is voor Tablets en het is de vraag of je de TAB dan ook kan updaten naar de nieuwste software versie.

De Samsung Galaxy Tab is vanaf begin oktober te koop via telecomproviders met een bijbehorend abonnement. Het is nog onduidelijk of de TAB ook gewoon los verkrijgbaar zal zijn.