iPad binnenkort in Oostenrijk te koop met portable i-Mo webserver

Vanmorgen verscheen de eerste indicatie dat de iPad ook via telecom operators te koop zal zijn. De Oostenrijkse telecom provider Hutchison Austria gaat de iPad aanbieden in combinatie met een 2-jarig abonnement. Via een laptop bundel krijgen consumenten 333 euro korting op een iPad. Er mag maandelijks maximaal 5 gigabyte data worden verbruikt voor een prijs van 29,90 euro.

Bij de WiFi versie van de iPad die in maart op de markt komt krijgt de consument een portable webserver. De Huawei i-Mo. Met de i-Mo die het formaat heeft van een sleutelhanger heb je een draadloos WiFi accespoint in je broekzak die werkt op een accu en voor de verbinding via een SIM kaart gebruik maakt van het 3G netwerk. De i-Mo is vergelijkbaar met de Novatel Wireless MiFi 2352 waar we al eerder over geschreven hebben.

De Engelse telecom provider 3 verkoopt de Huawei i-Mo al enige tijd in combinatie met een iPod Touch. Probleem is alleen dat je geen GPS en camera hebt en dat je moet bellen via Skype en nooit bereikbaar bent…