iPad Apps zijn veel duurder dan iPhone Apps

De afgelopen dagen lekten er al een aantal screenshots uit van iPad Apps. Uit die screenshots blijkt dat de prijzen voor iPad Apps soms aanzienlijk duurder zijn dan de iPhone variant van dezelfde applicatie. Waarom de Apps duurder zijn is niet helemaal duidelijk maar het zou kunnen dat de applicaties ingewikkelder zijn om te maken voor de iPad vanwege het grote scherm.

Uit de uitgelekte bedragen van de iPad Apps blijkt: hoe meer pixels hoe meer dollars. Vlak na de opening van de App Store voor de iPhone verschenen er ook Apps die destijds $10 kosten maar inmiddels zijn gedaald naar een prijs van $2. Het kan ook zijn dat software ontwikkelaars de Apple prijs van $10 voor de iWorks App voor de iPad overnemen, over een week weten we of de bedragen kloppen.

De bovenstaande iPad applicaties ter vergelijking met de bestaande iPhone Apps. De WeatherBug Elite versie voor de iPad kost 5x meer dan de iPhone versie. Eerder deze week schreven we over Instapaper, de software ontwikkelaar pakt de verkoop van de iPad versie iets anders aan. De iPhone versie zal worden vervangen door een universele Instapaper applicatie die geschikt is voor de iPhone en de iPad. Huidige gebruikers van Instapaper kunnen gratis upgraden naar de iPad versie. Dit is een mooi voorbeeld maar van de Apps die wij tot nu toe hebben gezien moet je opnieuw je portemonnaie of creditcard trekken.

Bron: Gizmodo