iPad App Store opent haar deuren in Nederland

Eigenaren van een iPad moesten tot vandaag applicaties voor de iPad kopen via een Amerikaanse iTunes account in de Amerikaanse iPad App Store. Op zich niet zo vreemd want de iPad is nog steeds alleen officieel te koop in de VS. Sinds vanmorgen is in Europa de iPad Store ook online en kan je gebruik maken van een Nederlands iTunes account.

Via twitter zagen we al klachten voorbij komen dat de ibook store nog leeg is. Dat is natuurlijk niet zo raar omdat de iPad pas over ongeveer twee maanden in Nederland te koop is.

De iPad is pas vanaf juli officieel te koop in Nederland en die datum zou ook nog wel eens later kunnen worden omdat de iPad in de VS niet aan te slepen is. Op dit moment zijn ze al bijna een week bijna overal uitverkocht in de Amerikaanse Apple Stores.

Vanaf volgende week is de iPad ook te koop bij onze oosterburen, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje. Of er dan ook aan de Amerikaanse u-bocht constructie een eind komt om een iPad te kopen is onduidelijk. Tot nu toe is de iPad alleen online te bestellen in bijvoorbeeld Duitsland. Als er Apple retailers zijn die de iPad uit voorraad kunnen leveren in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje dan lees je dat op ons blog.