iPad Air 3 komt in eerste helft van 2016 op de markt maar zonder 3D Touch display

Als KGI Securities analist Ming-Chi Kuo wat opvangt via zijn doorgaans goed ingevoerde geruchtenmolen dan klopt het vaak ook. Hij weet ditmaal te melden dat Apple de iPad Air 3 in de eerste helft van 2016 gaat introduceren.

Het is onwaarschijnlijk dat de iPad Air 3 ook voorzien zal worden van een drukgevoelig 3D Touch display vanwege productieproblemen bij toeleveranciers. In maart gaat Apple een media event houden en volgens Kuo is het goed mogelijk dat we dan ook de introductie van de iPad Air 3 zien naast een nieuwe Apple Watch en mogelijk een 4-inch iPhone.

De iPad Air 3 hadden wij eigenlijk al dit jaar in de herfst verwacht, dat gebeurde waarschijnlijk niet omdat Apple eerst alle aandacht wilde geven aan de iPad Pro. Apple introduceerde de huidige iPad Air 2 in oktober 2014.

Kuo heeft ook vernomen dat het 3D Touch display van de iPhone 7 een vergelijkbare technologie en structuur krijgt als het display van de iPhone 6s. Volgens Kuo gaat Apple de iPhone 7 ergens rond september lanceren, net als voorgaande jaren.
3D touch