iPad 3G verkoop gestart in de VS plus unboxing foto’s

In de Verenigde Staten is vandaag de verkoop van de 3G iPad van start gegaan. Net als bij de introductie van de iPad met alleen WiFi kunnen de Amerikanen maximaal 2 iPads per persoon kopen. Apple verkocht op 3 april 2010, tijdens de start van de verkoop van de WiFi only iPad 300.000 stuks. De verwachting is dat de 3G iPad net zo’n stormloop zal veroorzaken. De eerste unboxing foto’s zijn zojuist verschenen en daar is de opvallende zwarte plastic strook op de achterkant van de iPad 3G te zien. Het verschil tussen de Wifi-only iPad en de vandaag verschenen iPad 3G is dat de iPad 3G assisted GPS heeft, 3G netwerk functionaliteit en natuurlijk de prijs…

Onder de zwarte strook zit de 3G antenne. Of de WiFi antenne ook onder de zwarte strook zit is nog niet duidelijk. Bij de WiFi-only iPad zit de antenne onder het Apple logo. De zwarte strook is gemaakt van plastic voor een optimaal 3G netwerk signaal.

De zwarte inkeping is ook te zien in het frame (bovenkant) van de iPad.

De iPad 3G verpakking is identiek aan de WiFi-only doos. Alleen aan de onderkant staat een 3G teken en dat de iPad te gebruiken is op UMTS/HSDPA (850/1900/2100MHz) en GSM (850/900/1800) netwerken.

In de iPad zit een uitsparing voor een Micro Simkaartje met dezelfde vormgeving als de iPhone.

Op de iPad 3G zit geen simlock. Het Micro Simkaartje is nog niet in Nederland verkrijgbaar net als de iPad 3G. De iPad 3G is wel te bestellen via USA2YOU.

Van een gewone sim kaart is met een nagelschaartje eenvoudig een Micro Sim te maken

Unboxing foto’s via: Modmyi.com en iClarified