iPad 3 met A6 processor zal niet voor juni 2012 te koop zijn

De eerste generatie iPad heeft een A4 processor, de huidige iPad 2 is voorzien van een A5 processor en de iPad 3 zal vermoedelijk een A6 processor aan boord krijgen. Volgens kenners van de chip industrie zullen we de iPad 3 met A6 processor niet voor juni 2012 in de winkel zien.

“Getting new processor technology out the door (remember, Apple is also in the chip design business) is a Herculean task for even seasoned chip manufacturers like Intel. It will certainly be no different for Apple, whose next chip, dubbed the “A6,” may not make an appearance in the iPad 3 until later in 2012.”

De A6 processor is een grote stap voorwaarts in mobiele processor technologie. De A6 is voorzien van vier cores en is niet alleen goedkoper om te produceren maar de chip verbruikt ook minder energie. TSMC in Taiwan zal vermoedelijk de A6 processor produceren voor Apple. De huidige A5 processor komt nog uit de Samsung fabriek.

Er zijn ook veel geruchten dat de iPad 3 voorzien zal worden van een Retina display maar daarvoor zal ook de software voor de iPad 3 aangepast moeten worden omdat de resolutie van de huidige iPad software te laag zal zijn.